Spotlights

Innan vi på utomhusbelysning24.se kommer att tipsa dig om hur du kan använda spotlights, tänkte vi ge dig ett råd om du ska skaffa många spotlights: använd ledlampor eller ECO-lights i dina spotlights för om du gör det kommer du att få betydligt lägre elkostnader. Spotlights har nämligen massor av användningsområden, så risken finns att du kanske köper fler spotlights än vad du först tänkt dig, vilket i och för sig är bra eftersom spotlights verkligen kan framhäva en massa detaljer i din trädgård på ett snyggt sätt.

Exponera din grönska och dina rabatter

Det går alldeles utmärkt att exponera sina vackraste blomrabatter, sina finaste buskar och skulpterade träd med spotlights. När du exponerar rabatterna bör du använda lite mindre spotlights och lite större spottar för buskar och träd. Testa dig fram i skymningen för att se var du ska placera dina spotlights och testa om det funkar ännu bättre med två eller tre spotlights. Du bör emellertid inte belysa din grönska med alltför starkt och hårt ljus för det förstör vegetationens mjuka och lummiga känsla.

Exponera trädgårdsprydnader

Om du har ett vackert fågelbad, trädgårdsprydnader och andra fina detaljer kan det vara riktigt snyggt att exponera dem med spotlights för om du inte belyser dem alls förhöjer de inte din trädgård alls när det är mörkt. Ofta brukar en enda spotlight funka bäst i det här sammanhanget, men inte alltid.

Exponera poolområdet

Du bör inte belysa själva vattnet i poolen med spotlights, det ger ingen snygg effekt. Då är det bättre att ha en belysning i botten av poolen, men du kan exponera själva området runt poolen och vissa detaljer. Du kan till exempel belysa den eventuella fasaden eller poolväggen med spotlights, det ger ett lyxigt intryck. Du kan också exponera trampolinen samt trappstegen och rutschkanan som leder ner i poolen. Det kan bli grymt snyggt och ger en härligare poolkänsla under sena sommarkvällar.