Pollare

Pollare är en mycket populär utomhusbelysning som funkar utmärkt i trädgården, till exempel i rabatter och vid trädgårdsgångar. Det finns pollare i många olika storlekar och utformningar, men en pollare är aldrig speciellt stor och ska därför aldrig förväxlas med stolplyktor som är en helt annan sorts utomhusbelysning.

De flesta pollare ser ut som en liten pelare som är nedtryckt i marken och längst upp sitter själva ljuslyktan. Ibland är ljuslyktan integrerad i pollaren och sticker då inte utanför resten av pollaren, men ofta ser lyktan ut som en liten skärm i toppen av pollaren. Om du funderar på att skaffa pollare bör du skaffa pollare med LED-lampor eftersom de drar mycket mindre ström än andra ljuskällor, vilket är bra eftersom man sällan köper en enda pollare.

Så använder du pollare

Pollare ger ett mycket mjukt och behagligt ljus och lämpar sig väl både som belysning och som dekoration. Denna utomhusbelysning används ofta för att lysa upp i mindre områden som blomrabatter och som ledljus vid trädgårdsgångar. Om du vill lysa upp en blomrabatt sätter du små pollare med svagt ljus i själva rabatten och inte bredvid den. Det här gör att dina blommor exponeras vackert och pollarna i sig själva utgör en mycket fin dekoration om du placerar dem med omsorg.

Om du vill lysa upp och markera dina trädgårdsgångar placerar du lite större pollare på båda sidor om gångarna och välj gärna pollare med utstickande lykta som lyser upp gångarna lite bättre. Du kan även placera pollare vid sidan om din garageinfart, din altan, vid utomhuspoolen (vilket ger en lyxig känsla) och även i andra trådgårdspartier som du vill exponera med blygsam ljus. Kombinera gärna pollare med annan utomhusbelysning som vi tipsar om här på utomhusbelysning24.se så kan du få ett fantastiskt slutresultat.