Fasadbelysning

Om du är stolt över din husfasad bör du naturligvis exponera den men en snygg, praktiskt och effektfull fasadbelysning. Därför ska vi på utomhusbelysning24.se nu ge dig några tips på hur du kan belysa din fasad på bästa möjliga sätt.

Dubbelriktad fasadbelysning

Dubbelriktad fasadbelysning ger huset en riktigt lyxig känsla. Denna utomhusbelysning brukar sättas direkt på själva husväggen och sprider ljus i två riktningar, det vill säga uppåt och nedåt. Ljuset uppåt brukar vara någon mjukare än ljuset som sprids nedför fasaden.

Downlights

Om du sätter downlights för utomhusbruk i taknocken sprids ljuset nedför själva fasaden, vilket kan vara riktigt snyggt. Välj inte ett alltför högt wattantal för då blir ljuset alltför hårt och det är inte poängen med en sådan här utomhusbelysning. Ljuset ska smeka väggen istället. Du bör även använda LED-lampor eftersom de är mycket energisnålare och mindre brandfarliga än andra ljuskällor.

Entrébelysning

Alla hus har naturligtvis en lampa precis vid dörren, men dessvärre är denna entrébelysning inte alltid så snygg i alla hem. När du ska skaffa en ny entrébelysning bör du se till att den matchar husets utseende och att utomhusbelysningen tillsammans med fasaden och ytterdörren förmedlar en viss känsla.  Dessutom bör entrébelysningen även vara funktionell, det vill säga den bör lysa upp området kring dörren så att besökarna ser din ringklocka och så att du själv ser ditt nyckelhål i mörkret. Du kan även placera en snygg entrébelysning vid din förrådsdörr och vid din garageport eller carport.